Investeren in studentenkamers

Groot tekort aan studentenhuisvesting

Uit een marktanalyse van de studiebureau Stadim en de studentenvastgoedbeheerder Diggit Studentlife, die De Tijd kon inkijken, heeft België tegen 2030 95.000 extra studentenkamers nodig. Eén van de voornaamste factoren is de toekomstige toevloed van internationale studenten.  België blijft, met haar hightech bedrijven, open economie en Europese topuniversiteiten, immers één van de meest aantrekkelijke landen voor studenten wereldwijd.

(Bron: De Tijd) Investeren in studentenkamers

Grootste studentenstad van België

Brussel is vandaag met maar liefst 110.000 studenten de grootste studentenstad van België, wat meer dan dubbel zo veel studenten zijn als in Leuven (50.000 studenten). Maar liefst 40% hiervan is momenteel op zoek naar een kot.

Tegen 2030 verwachten we een stijging van 27% binnen het aantal studenten in België. Dit valt enerzijds te verklaren door de groei van de bevolking in de leeftijdscategorie 18-22 jaar en anderzijds door de fenomenale groei van buitenlandse studenten die in ons land komen studeren (+78%). Deze buitenlandse studenten zullen wellicht in Brussel komen studeren.

Bovendien beslist een groot deel van de studenten om al direct na het eerste kotbezoek een huurcontract te tekenen. Volgens de studie van Stadim bezoekt 40% van deze studenten zelfs maar één studentenkamer tijdens hun zoektocht.

Deze factoren maken een investering in vastgoed in de regio Brussel een verstandige en beloftevolle keuze.

(Bron: Statbel)

Laat je gegevens na en download onze gratis brochure boordevol info over een investering in studentenkamers!

Investeren in studentenkoten

Hoe werkt het?

Waar komen de inkomsten vandaan?

Wanneer je investeert in studentenkamers kan je vaak kiezen tussen eigen beheer en maximale ontzorging. Je bent notarieel eigenaar van het vastgoed, maar er is dus ook een mogelijkheid tot maximale ontzorging indien gewenst. Jij blijft baas over jouw investering. Je kan het volledige beheer toevertrouwen aan de exploitant, maar eveneens kan je dit ook zelf op jou nemen.

Hoe zit het juridisch in elkaar?

Je wordt eigenaar van één of meerdere studentenkamers via notariële akte.

Wanneer ontvang ik mijn inkomsten?

Bij maximale ontzorging wordt op trimestriële basis een afrekening gemaakt. Deze wordt naar alle mede-eigenaars gecommuniceerd en uitbetaald.

Studentenkamer

Kosy Erasmus – Gelegen in Brussel