Investeren in vastgoed met
verhuurgarantie

Verhuur via SVK (Sociaal verhuurkantoor)

Waarom investeren in vastgoed dat verhuurd
wordt via SVK?

Wat is een sociaal verhuurkantoor?

Een sociaal verhuurkantoor (SVK) is een erkende organisatie, die kwaliteitsvolle woningen en appartementen huurt op de private huurmarkt en die vervolgens voor een redelijke huurprijs verder verhuurt aan personen met een bescheiden inkomen. SVK’s geven voorrang aan de meest kwetsbare gezinnen en personen. Een SVK fungeert dus zowel als hoofdhuurder ten aanzien van de eigenaar van de woning, als de sociale verhuurder ten aanzien van de huurder die in het huis of appartement woont.

Een SVK werkt traditioneel samen met een OCMW- of gemeentebestuur en verhuurt de woning waarin je investeert voor een vaste periode, bijvoorbeeld 27 jaar. Gedurende die periode geniet je van de verhuurgarantie

Verhuurgarantie

Wanneer je verhuurt via een SVK, ontvang je minder huurgeld dan op de privémarkt. Het voordeel is dat je dan wel zeker bent dat het huurgeld betaald wordt. Bovendien kan je ook genieten van een aantal fiscale voordelen indien je verhuurt via een SVK.

Wij bieden appartementen met verhuurgarantie aan in Oostende en Waregem. Je krijgt de keuze tussen een 15- of 25-jarig huurcontract met de stad Oostende of Waregem. Vervolgens geniet je gedurende al die jaren van je maandelijkse opbrengsten, zonder zelf al te veel moeite in je investering te moeten stoppen.

Video afspelen

Voordelen van verhuren via een SVK

Premies

Indien je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je voor volgende premies in aanmerking komen:

Verlaagd belastingtarief

Wanneer je verhuurt via een SVK, kom je in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 12% (in plaats van 21%). Dit is enkel mogelijk indien de woning een nieuwbouw is en je die voor minstens 15 jaar verhuurt aan een SVK. Bij onze projecten met verhuurgarantie is dit wel degelijk het geval, dus bij Fortior geniet je van dit verlaagd btw-tarief!

Residentie Da Vinci met verhuurgarantie in Waregem

beschikbare projecten

Verhuurgarantie

Ontdek ons vastgoed met verhuurgarantie