Is er momenteel meer behoefde aan vastgoedinvestering met verhuurgarantie tijdens deze onzekere tijden?

Vastgoed Ukkel

Vastgoed doet het, in tegenstelling tot andere beleggingsproducten, goed tijdens deze coronapandemie.

Een belangrijke nuance die we moeten maken is dat we “het vastgoed’ niet over één kam mogen scheren. Je kan investeren in verschillende type vastgoed denk maar aan parkeerplaatsen, studentenkamers, seniories of sociaal vastgoed met gewaarborgde verhuurinkomsten. Ze hebben elk een andere dynamiek, kosten en opbrengsten maar kunnen allemaal de crisismomenten in de economie goed opvangen.

Blijkt dat in ons huidige economische klimaat investeren in vastgoed nog altijd heel interessant is.

Bij een investering voor verhuur zijn de huurinkomsten natuurlijk belangrijk. In de verschillende type vastgoed merkt men dat handelsvastgoed, wat doorgaans hogere rendementen oplevert, vandaag veel meer onder druk staat door de coronapandemie.

Of is het net omwille van de economische gevolgen dat er meer behoefte is aan sociaal vastgoed?

Op korte termijn biedt de maandelijkse huuropbrengst immers een waardig alternatief voor het ooit zo populaire spaarboekje, dat op vandaag nog een rendement van quasi 0% oplevert.

Op de lange termijn speelt de meerwaarde van je investering een belangrijke rol. Hier kunnen we meer eenduidig zijn: Corona heeft vastgoed niet goedkoper gemaakt.

Is er momenteel meer behoefte aan een investering in vastgoed met verhuurgarantie tijdens deze coronapandemie?

Bij vastgoed met verhuurinkomsten werkt men met contracten over periodes van 15 tot 27 jaar en de verhuur wordt geregeld via een Sociaal Verhuur Kantoor (SVK). Bovendien kan je ook genieten van een aantal fiscale voordelen en betaal je 12% BTW (ipv 21%).

In Oostende en Waregem zijn nog maar enkele appartementen beschikbaar.

De vraag naar dit type investering zit in de lift. Ontdek hier ons NIEUW project in Ukkel.

Vastgoed doet het, in tegenstelling tot andere beleggingsproducten, goed tijdens deze coronapandemie. Analyseer de verschillende mogelijkheden en kijk welk type vastgoed bij je beleggersprofiel past. 

Investeren in vastgoed met verhuurgarantie zit in de lift omwille van de vele voordelenBekijk ze hier

Ontdek onze projecten

Verhuurgarantie

Ukkel (Brussel)
Vanaf €130.000