De werking vzw De Kade en de basisschool Spermalie was ook projectontwikkelaar Fortior niet onopgemerkt gebleven. In Brugge staat de basisschool Spermalie dagelijks in voor kleuters en leerlingen met visuele of auditieve beperkingen. Projectontwikkelaar Fortior schenkt via vzw De Kade de school 2.500 euro, goed voor het ondersteunen van twee projecten. Met een deel van het geld wordt speel- en lesmateriaal aangekocht om de tactiele vaardigheden te stimuleren van blinde kinderen. Door het aankopen van 3D-materiaal, zoals Lego- en blokkensets, kunnen de kinderen op een speelse manier hun tactiele vaardigheden ontwikkelen. 

We willen ze laten kijken met de handen en dit op een heel speelse manier”, aldus Katleen Sap, projectverantwoordelijke van de twee bovengenoemde projecten. 

Met de rest van het geld wordt materiaal aangekocht voor hun eigen bibliotheek. Deze bibliotheek zal bestaan uit allerlei voelboeken, brailleboeken en grootletterdruk. Het aangekochte materiaal wordt eveneens mee naar huis gegeven, zodat de kinderen ook daar al voelend actief kunnen meevolgen met de ouders.

Voelboeken

DEEL DIT ARTIKEL