Fortior schenkt aan lieve kinderen

speculoos

Normaal organiseren we jaarlijks Sint-feestjes voor geplaatste kinderen in enkele van onze hotels. Dan krijgen we bezoek van de Sint en krijgen onze medewerkers tijd vrij om samen met de begeleiders van de kinderen er een topnamiddag van te maken!  Dit jaar kon dit niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. Om die reden namen enkele collega’s op kantoor de tijd om lekkere pakketjes samen te stellen, zodat we ook in deze periode een lach konden toveren op de vele kindergezichten!

We bezorgden de 64 kinderen van het opvanghuis Notre Abri te Ukkel de lekkernijen en ook 21 kinderen uit het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Sint-Clara te Brugge maakten we gelukkig.  Zo kregen alle brave kinderen iets lekkers!

Notre Abri

Notre Abri is een tehuis in Ukkel dat 64 jonge kinderen tijdelijk opvangt. Deze peuters en kleuters komen uit gezinnen die een grote crisis doormaken, waardoor de veiligheid van hun kinderen niet meer gegarandeerd kan worden of waardoor niet meer in hun basisbehoeften kan worden voorzien. Het doel van Notre Abri is de band tussen het kind en de rest van het gezin te bevorderen, het helpen overwinnen van de gezinscrisis en het voorbereiden van de herintegratie van het kind in het gezin. Het jongste kindje waarvoor gezorgd wordt, is slechts drie weken oud…

CKG Sint-Clara vzw

CKG Sint-Clara vzw is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning gelegen in Brugge. Ze bieden opvoedingshulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast voorzien ze ook dag- en/of nachtopvang en, indien nodig, crisisopvang voor de kinderen binnen een leefgroep. Samen met de ouders wordt er gekeken naar hoe ze anders met hun kinderen kunnen omgaan. Met andere woorden, er wordt samen gezocht naar mogelijke oplossingen voor de problemen die zich voordoen.

Geen Sint-feestjes dit jaar, maar we zijn enorm blij dat we 85 kinderen toch nog een leuke Sinterklaas konden bezorgen!

DEEL DIT ARTIKEL