Waarom investeren in Brussels vastgoed?

Wil je investeren in vastgoed in Brussel? Lees dan zeker verder. Village Étoile is een nieuwbouwproject in Ukkel, bestemd voor 60-plussers. Dit project valt niet te vergelijken met de klassieke seniories, want het biedt véél meer aan dan dat. Binnen ons project wordt er bewust gekozen voor toegankelijke verhuurprijzen, die heel wat lager liggen in vergelijking met andere projecten. Bovendien zijn de uitbatingskosten voor de bewoners zeer beperkt dankzij een unieke en efficiënte uitbating. Dit maakt het het zeer democratisch om in residentie Village Étoile te komen wonen.

Natuurlijk blijft de vraag: waarom zou jij investeren in Village Étoile? Wat zijn precies de voordelen voor jou als investeerder en voor je toekomstige huurders?

Voordelen voor investeerders

1. AAA-ligging in Brussel

Village Étoile bevindt zich op een premium ligging, aangezien de gemeente Ukkel tot de meest gegeerde gemeenten van ons land behoort. Dit in combinatie met de zeer scherpe aankoopprijzen, maakt een investering in Village Étoile uiterst interessant.

Wist je trouwens dat de mediaanprijs bij de verkoop van appartementen in de gemeente Ukkel gestegen is met maar liefst 30% op vijf jaar tijd? De mediaanprijs bedroeg in Q1 van 2015 nog €230.000 terwijl dit in hetzelfde kwartaal vijf jaar later al €299.000 was.
(Bron: Statbel – Verkoop van onroerende goederen (N) per kwartaal per gemeente 2010-2020)

In Village Étoile kan je al investeren in een nieuwbouwappartement vanaf € 165.000.

2. Fiscaal aantrekkelijk

Zowel bij de aankoop als tijdens het bezit van je vastgoed kan je genieten van fiscale voordelen. Zo betaal je slechts 2% registratierechten dankzij erfpacht op de grond, en vermijd je op die manier de dure Brusselse registratierechten van 12,5%. Bovendien is de canon elk jaar aftrekbaar van je personenbelasting!

3. Ontzorgde investering

Verhuren brengt heel wat bekommernissen met zich mee: huurders zoeken, plaatsbezoeken regelen, contracten en plaatsbeschrijvingen opstellen, sleutels overdragen, tellers omstellen, etc. Wij nemen zo veel mogelijk van deze taken over van jou, zodat je met de minste inspanning vlot kan verhuren.

Voordelen voor bewoners

Ook voor de bewoners van Village Étoile, je toekomstige huurders, is ons project heel interessant. 
We sommen deze voordelen even voor jou op:

1. Nabijheid, wat leidt tot vrijheid

Een grote en misschien wel de grootste troef voor de bewoners is de nabijheid van allerlei winkels en faciliteiten. Binnen een straal van 500 meter kunnen ze terecht bij de bakker, supermarkt, apotheek, kapper, … Het feit dat alles te voet bereikbaar is, geeft bewoners een groot gevoel van vrijheid. 

Ze organiseren hun leven zelf, koken zelf en kunnen ook zelf alles halen omdat ze in het midden van al deze faciliteiten wonen. Willen ze eens op uitstap? Geen probleem, want de tram- en bushalte bevinden zich voor de deur.

2. Samenzijn wanneer men dat zelf wil

In de clubhouse, gelegen op het gelijkvloers van de residentie, kunnen de bewoners het gezelschap van elkaar opzoeken. Deze ontmoetingsplaats houdt de bewoners jong en wordt geanimeerd door de animatrice. Zij is de steun en toeverlaat van heel wat bewoners en zorgt voor een uitstekende “convivialité”, zoals de Fransen zo mooi kunnen verwoorden. 

Bovendien kunnen ze daar genieten van de vele dagelijkse activiteiten die hen aangeboden worden. De clubhouse beschikt o.a. over een koffiemachine, fitnesstoestellen, gezelschapsspelen en een bibliotheek.

3. Veilig gevoel

In Village Étoile is men omringd door leeftijdsgenoten. Zo kunnen de bewoners voor elkaar zorgen en een oogje in het zeil houden. De residentie is eveneens voorzien van een inwonende conciërge, die instaat voor het onderhoud van de gemene delen. Dit schept vertrouwen en creëert een veiligheidsgevoel bij de bewoners.

Wens je meer te weten te komen over ons project Village Étoile te Ukkel? Neem een kijkje op onze website village-etoile.be of download hier onder onze gratis brochure!

Village Étoile – Brochure

In deze brochure ontdek je waarom investeren in Village Étoile een uitstekende investering is voor zowel de doorwinterde investeerder als voor diegene die op zoek zijn naar hun eerste opbrengsteigendom in vastgoed. 

village etoile

DEEL DIT ARTIKEL