Investeren in vastgoed

Ben je op zoek naar een manier om je geld te laten renderen? We weten allemaal dat geld op een spaarrekening niets meer opbrengt en daar zit niet vlug verandering in te komen. In dit artikel zetten we uiteen waarom investeren in vastgoed een goede belegging is.

Voorwaarden om te beleggen in vastgoed

De belangrijkste voorwaarde – maar die geldt ook voor andere beleggingen – is dat je een minimum aan startkapitaal moet hebben om te investeren. Bij Fortior bieden we formules met toegankelijke instapprijzen en onderscheiden ons zo van klassiek vastgoed.

Als je het goed meteen contant kunt betalen, zit je uiteraard veilig. Als dat niet het geval is, verzeker je er dan van dat je de hypotheek zult kunnen afbetalen zonder volledig op de huurinkomsten te rekenen. 

Een tweede voorwaarde is dat je niet blind koopt. Het aangekochte goed zal alleen renderen als je het vlot verhuurd krijgt. Belangrijk daarbij is de staat waarin het goed zich bevindt, maar ook de locatie. Laat je daarbij adviseren door een expert. De knowhow en ervaring van een goede vastgoedpartner kan je veel voordeel opleveren. Fortior biedt de mogelijkheid om de verhuurtaken op zich te nemen – van de verhuur zelf tot onderhoud – voor wie bij ons investeert. Investeren kan zonder veel zorgen dus, en ook zo onderscheiden we ons van klassiek vastgoed.

Ruime keuze aan vastgoed voor ieders budget

Wat dat startkapitaal betreft, is het goede nieuws dat er ook vastgoedbeleggingen mogelijk zijn in een lage prijsklasse. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de aankoop van enkele parkeerplaatsen in een rotatieparking: die vind je bij Fortior al vanaf 91.500 euro (voor 3 plaatsen, zonder kosten). De mogelijkheden bij Fortior zijn:

Klassiek investeringsvastgoed moet je wel blijven opvolgen. Er komt onderhoud aan te pas, misschien moet je af en toe op zoek naar nieuwe huurders … Dat is precies waarmee Fortior zijn investeerders ontzorgt. 

Investeren met het oog op doorverkoop

De vastgoedmarkt in Vlaanderen heeft de voorbije 40 jaar een opmerkelijke groei gekend. Het was een periode waarin je woningen kon aankopen, eventueel renoveren en opnieuw verkopen met grote winstmarges. De laatste tijd zijn de prijzen gestabiliseerd. Er zijn altijd hausses en soms laagtes, maar investeren in vastgoed moet je met het oog op lange termijn doen. Deze visie levert veel vaker winst op. Doorverkoop op korte termijn daarentegen is een meer onzeker gegeven.

Investeren voor de huurinkomsten

Hier komen we bij de belangrijkste reden waarom investeren in vastgoed altijd loont. Zodra je goed verhuurd is, kun je rekenen op een vaste opbrengst die kan wedijveren met de interessantste beleggingen, maar dan met minder risico.

Uit onroerend goed dat inkomsten oplevert, kan je waarde halen. De huurprijs evolueert immers mee met de welvaart. De voorbije jaren is het leven in ons land fors duurder geworden. In tegenstelling tot andere investeringen, die daardoor relatief minder renderen, kunnen verhuurders hun huurprijzen aanpassen aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.

Ontdek onze populairste investeringsprojecten

Deel dit artikel

Investeren in vastgoed

Vastgoed wordt algemeen aanzien als een goede investering. Wist je dat je nu ook laagdrempelig en divers kan investeren in vastgoed? Hierdoor bescherm je je spaargeld tegen inflatie. Fortior biedt toegankelijke investeringen in vastgoed aan, waarbij jij je bovendien nergens zorgen om hoeft te maken. Ontdek hier de mogelijkheden.

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren, in verschillende projecten, met verschillende voordelen. Het investeringsaanbod van Fortior voldoet telkens aan de 3 kernwaarden die we vooropstellen:

Wij gaan verder dan de standaard projectontwikkelaar: 
Als echte partner zorgen wij namelijk voor de ontwikkeling, constructie, uitbating en eventuele doorverkoop van het vastgoed.

De mogelijkheden:

Studentenkamers

Parkeerplaatsen

Hotelkamers

Op zoek naar de juiste investering voor u?

Laat het ons weten door uw gegevens hiernaast na te laten en wij helpen u graag op weg! U ontvangt alvast een brochure met algemene info en mogelijkheden. Vervolgens zullen we volledig vrijblijvend samen met u uitzoeken welke oplossingen een antwoord kunnen bieden op uw noden. Op die manier kan u goed geïnformeerd deze belangrijke beslissing nemen.

Brochure vastgoedprojecten

Waarom klanten voor ons kiezen als investeringspartner

Wij maken investeren toegankelijk door vastgoedprojecten aan te bieden aan lage instapprijzen.
Dankzij ons poolsysteem, waarbij je deelt in alle opbrengsten, ben je zeker van je rendement.
Bij ons investeer je volledig zorgeloos. Wij werken samen met professionele partners waardoor jij je niet hoeft bezig te houden met de klassieke verhuurproblemen, onderhoud, herstellingen,...
Door onze samenwerking met grote namen zoals Accor en Indigo kan jij rekenen op goede huuropbrengsten.
Wij selecteren steeds toplocaties voor onze bouwprojecten, waardoor deze ieder jaar kunnen stijgen in waarde.
One-stop: Je krijgt elk kwartaal een update over je investering en bent elk jaar welkom op de exploitatievergadering, georganiseerd door de exploitant.

Op zoek naar de juiste investering voor u?

Laat uw gegevens na en wij helpen u graag op weg! U krijgt alvast een brochure met alle investeringsmogelijkheden en vervolgens zullen we volledig vrijblijvend samen met u uitzoeken wat de beste oplossing is. Op die manier kan u goed geïnformeerd deze belangrijke beslissing nemen.